Jeśli szukasz informacji o Funduszach Europejskich na lata 2007-2013, przejdź do poprzedniej wersji serwisuZamknij x

Vlaamse versie

Hoofdtaken

Onze hoofdtaak bestaat erin om de Kujawsko-Pomorskie regio te vertegenwoordigen bij de Europese instellingen. We promoten de regio en zorgen dat vertegenwoordigers van lokale overheden en economische instanties van onze regio gemakkelijk toegang kunnen krijgen tot de bestaande EU-projecten en fondsen. Onze vertegenwoordiging dient eveneens als een accurate bron van informatie over de ontwikkelingen in het regionaal beleid van de EU en beslissingen van de EU-instellingen.

  • We bieden ondersteuning voor activiteiten met als doel de vertegenwoordiging van de regio en dienen als een tussenpersoon om nieuwe partners voor de vele projecten te bereiken.
  • We promoten onze regio en vertegenwoordigen haar belangen bij de Europese Commissie, het Europees Parlement en in het Comité van de Regio’s.
  • We werken samen met Poolse en buitenlandse diplomatische diensten in Brussel, zoals de Ambassade van de Republiek Polen in Brussel en de Permanente Vertegenwoordiging van de Republiek Polen bij de Europese Unie.
  • We werken nauw samen met de Leden van het Europees Parlement, alsook met de Leden van het Comité van de Regio’s die de Kujawsko-Pomorskie Regio vertegenwoordigen.
  • We benadrukken de economische waarden van de regio om buitenlandse investeringen in de regio aan te moedigen.
  • We promoten de economische, toeristische en culturele waarden van de regio door deel te nemen aan de belangrijkste evenementen en activiteiten in Brussel.

Prestaties

Sinds de oprichting van onze vertegenwoordiging in Brussel hebben we de regio reeds vertegenwoordigd op de grootste evenementen in Brussel zoals de Open DoorsOpen Days, Tervurenfeest en de Poolse golfdag. We waren mede-organisatoren en coördinatoren van het Camerimage Winners Film Festival in Brussel en namen ook deel aan een hele resem van evenementen met als doel het promoten van het culturele en economische potentieel van de regio zoals symfonische concerten, poëzie-avonden, en dinners voor investeerders waarbij lokale producten werden aangeboden.

Enkele keren per jaar organiseert onze vertegenwoordiging ook studiebezoeken voor werknemers van lokale overheden, studenten en leerlingen van onze regio. We steunen de “Europa Kujaw i Pomorza”-vereniging in haar opzet om educatieve programma’s op te richten voor werknemers van lokale overheden. Nauw samenwerken met Leden van het Europees Parlement en de EKIP-assocatie, geeft ons de kans om twee maand durende stages voor werknemers van onze lokale administraties te organiseren.

Plaats

Onze regionale vertegenwoordiging is gelokaliseerd op korte afstand van de EU-instellingen, andere regionale vertegenwoordigingen en ambassades. Deze lokatie heeft een positieve impact op de effectiviteit van ons werk, zorgt voor een vlotte toegang tot informatie en bevoordeelt de promotie van onze regio in het hart van Europa.

Contact

EU-vertegenwoording van de Kujawsko-Pomorskie Regio in Brussel 

Tervurenlaan 84

1040 Brussels

België

Telefoon: +32 2 734 12 17

www.bruksela.kujawsko-pomorskie.pl

E-mail: brussels@kujawsko-pomorskie.pl

VERTEGENWOORDIGING IN BRUSSEL

Mieszko Matusiak

Directeur 

Telefoon: +32 2 734 12 17 

GSM: +32 473 294 063 

E-mail: m.matusiak@kujawsko-pomorskie.pl

Beata Skowrońska

EU Beleidsmedewerker

Telefoon: +32 2 734 12 17 

GSM: +32 488 380 651

E-mail: b.skowronska@kujawsko-pomorskie.pl

VERTEGENWOORDIGING IN TORUŃ

Dorota Olga Ossowska

Hoofdspecialist 

Telefoon: (+48) 56 62 18 505

E:mail: d.olszewska@kujawsko-pomorskie.pl